Tijdelijke sluiting in verband met het corona-virus

Aan alle gasten van het Inloophuis Kennemerland in Haarlem en Santpoort-Noord

Inloophuis Kennemerland heeft veiligheid voor jullie hoog in het vaandel staan. Na rijp beraad heeft het bestuur vandaag besloten dat alle fysieke activiteiten voorlopig nog niet van start zullen gaan. De deuren van het Inloophuis in Santpoort-Noord  en in Haarlem (Schalkwijk) blijven voor alle fysieke activiteiten in ieder geval tot 1 september gesloten en ook de zwemgroepen in IJmuiden en Schalkwijk zullen onder de vlag en verantwoordelijkheid van het Inloophuis niet van start gaan.  De digitale activiteiten zullen worden voortgezet en worden uitgebreid.

Na een lockdown van ruim twee maanden gaat de wereld voor veel mensen weer een beetje sneller draaien. Winkels, scholen en kappers gaan weer open, terwijl horeca, theaters en sportscholen tandenknarsend af moeten wachten tot ook zij mogen gaan beginnen. Er zijn ook mensen die al deze ontwikkelingen vol vertwijfeling aanzien. Hoe zal dit gaan aflopen? Komt er straks een tweede golf? Hoe gaat de zorg dat redden? En hoe komen de mensen die om welke reden dan ook tot een kwetsbare doelgroep behoren er uit? Onze gasten behoren ook tot zo’n kwetsbare doelgroep. Wat betekent dit voor het Inloophuis? Hoe kunnen wij ondersteuning bieden op een voor iedereen veilige, wenselijke en aanvaardbare manier?

De coördinatoren van onze huizen zijn na de boodschap van premier Rutte direct begonnen met het inventariseren van (on)mogelijkheden, locaties, wensen, routes om eventueel per 1 juni weer open te kunnen gaan. Daarnaast is aan jullie en onze medewerkers een enquête gestuurd en is overleg gevoerd met de Noord-Hollandse inloophuizen en IPSO, het overkoepelend orgaan.

Dat alles bij elkaar heeft geleid tot de conclusie dat wij niet hals over kop van alles willen opstarten, zonder dat we weten hoe het virus zich in deze nieuwe situatie gedraagt. Ons doel is het creëren van een veilig Inloophuis in een omgeving waarin zowel jullie als onze medewerkers zich fijn en vrij kunnen voelen.
Het zal voorlopig niet meer worden hoe het was en we moeten goed nadenken hoe we het Inloophuis 2.0, afgestemd op de nieuwe 1,5 meter maatschappij, vorm kunnen geven. Ons streven is om op 1 september van start te gaan met een weekprogramma nieuwe stijl. Alles uiteraard volgens de 1,5 meter afstand- en de RIVM richtlijnen. Het Inloophuis zal daardoor niet langer letterlijk een ‘inloop’-huis zijn.

Er moet rekening worden gehouden met minder gasten in een ruimte, deelname op afspraak en inschrijving, extra hygiënemaatregelen enzovoorts. We realiseren ons dat dat een beroep doet op ons aller aanpassingsvermogen. Toch hebben wij het volste vertrouwen dat we – ondanks de verscherpte maatregelen – met elkaar een inloophuis nieuwe stijl zullen kunnen realiseren en wij je ook straks de ondersteuning kunnen bieden waar je behoefte aan hebt.

We houden iedereen uiteraard op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Houd onze nieuwsbrief goed in de gaten. We zetten alles in het werk om met iedereen in verbinding te blijven middels onze digitale activiteiten.

We hopen op je begrip, hou vol,

met vriendelijke groet,

bestuur en coördinatoren Inloophuis Kennemerlandrd

 

OVER HET INLOOPHUIS

In het inloophuis kun je:

 • In je kracht komen
 • Een kopje thee of koffie drinken
 • Zomaar binnenlopen
 • Gewoon even helemaal niets doen
 • Ervaringen uitwisselen
 • Of juist even niet met kanker bezig zijn

 

In het inloophuis vind je:

 • Een luisterend oor
 • Hulp, begeleiding & informatie
 • Lotgenoten contact
 • Activiteiten zoals: koor, zwemgroep, yoga & creatieve expressie
 • Kidsclub 6-12 jaar

HIER KUN JE ONS VINDEN

Locatie Santpoort-Noord

Locatie Haarlem/Schalkwijk

ADRESSEN

Locatie Santpoort-Noord
Wulverderlaan 51
2071 BH Santpoort-Noord

Locatie Haarlem/Schalkwijk
Leonardo Da Vinciplein 73
2037 RR Haarlem

OPENINGS TIJDEN


Locatie Santpoort-Noord
Dinsdag van 9:30 tot 16:30
Woensdag van 9:30 tot 12:30
Donderdag van 9:30 tot 16:30
Vrijdag van 9:30 tot 12:30

Locatie Haarlem/Schalkwijk
Dinsdag van 9:30 tot 16:30
Donderdag van 9:30 tot 16:30

VOLG ONS OP FACEBOOK!

EN ZO KUN JE ONS BEREIKEN

Locatie Santpoort-Noord

Telefoon: 023 - 88 85 367
E-mail: info@inloophuiskennemerland.nl

Locatie Haarlem Schalkwijk

Telefoon: 023 - 88 85 368
E-mail: info@inloophuiskennemerland.nl

CONTACT FORMULIER

(c) 2020 Inloophuis Kennemerland i.s.m. MadSpider.nl